موفقیت دیجی کالا، بامیلو،شیکسون و برخی دیگر از فروشگاه های اینترنتی سبب شده تا افراد زیادی به راه اندازی فروشگاه اینترنتی فکر کنند. برای این افراد، اولین و مهم ترین چالش، بحث تامین محصولات فروشگاه بوده که ریسک و سرمایه کار را پایین آورد.
قطعاً به طور پیش فرض گزینه خرید برنامه ریزی شده محصولات و انبار آنها به عنوان اولین روش تامین محصولات به ذهن خطور می کند.
گرچه روشهای دیگری نیز وجود دارد که هر کدام معایب و مزایای خاص خود را دارد اما به زعم من، عملکرد فروشگاه های اینترنتی کشور نشان می دهد بهترین روش تامین محصولات وجود نداشته و عمده آنها سعی می کنند از روشهای ترکیبی استفاده نمایند.
لذا در ادامه، روشهای موجود و مرسوم تامین محصولات فروشگاه اینترنتی را بیان کرده و تصمیم گیری نهایی را بر عهده شما می گذارم:
فروش مستقیم
در این روش، شما محصولات تولیدی یا وارداتی خودتان و یا محصولات خریداری شده از سایر تولیدکنندگان و وارد کنندگان کالا را انبار کرده و به فروش می رسانید.
این روش به برنامه ریزی دقیق سیستم خرید و انتخاب کالا، سیستم نرم افزاری و انسانی لجستیک و مکانهای مشخص برای انبار کالا نیاز خواهد داشت.
مزایا:
- سود فروش بالا
- آمار دقیق از موجودی کالا
- نظارت بر کیفیت کالا
- امکان ارسال سریع برای مشتری
معایب:
- نیاز به سرمایه اولیه برای خرید کالا
- نیاز به فضا و تجهیزات انبار
- تاثیرپذیری از شرایط بازار
- افزایش ریسک
- افزایش هزینه های نیروی انسانی
فروش واسطه ( بازارچه اینترنتی )
در این روش شما هیچ کالایی را از پیش خریداری و انبار نمی کنید بله با تولیدکننده، توزیع کننده و فروشگاهها قرارداد بسته و اطلاعات محصولات آنها را در سایت خود برای فروش قرار می دهید.سپس در صورت ثبت سفارش کالای مورد نظر در سایت شما، کالا را از تامین کننده دریافت و برای خریدار ارسال می نمایید.
مزایا:
- عدم نیاز به انبار و سرمایه اولیه خرید کالا
- افزایش تنوع کالایی
- کاهش هزینه های انسانی و انبارداری
معایب:
- عدم نظارت بر موجودی کالا
- عدم کنترل بر تغییرات قیمتی
- مشکلات مربوط به کیفیت، سلامت و اصالت کالا
- نیاز به نظارت دقیق بر عملکرد تامین کنندگان
- دشواری در جذب تامین کننده
در حال حاضر سیستم تامین محصولات دیجی کالا، بامیلو و شیکسون به صورت ترکیبی از این دو روش اول استفاده می کنند. درصد فروش مستقیم دیجی کالا و شیکسون بیشتر بوده اما بامیلو عمده محصولاتش به صورت بازارچه اینترنتی عرضه می شود.
همکاری در فروش
شما می توانید بدون نیاز به مشکلات دو روش قبل، تنها در اینترنت واسطه گری کنید. به عبارت دیگر با عضویت در سایتهای همکاری در فروش محصولات مانند می مارکت، دایان شاپ و … مشخصات کالاهای آنها را در سایت فروشگاهی خود قرار داده و از هر فروش پورسانت خود را دریافت نمایید.
در واقع در این روش شما فقط باید تبلیغات انجام داده و کلیه مراحل فروش را بر عهده سایت فروشنده واگذار کنید!
مزایا:
- کاملا رایگان و بدون زحمت برای بسته بندی و ارسال
- تنوع کالایی بالا
- ریسک بسیار کم
- امکان انجام آن به صورت تک نفره
معایب:
- رقیبان بسیار زیاد برای فروش محصولات
- پورسانت نسبتاً پایین
- کالاهای نه چندان باکیفیت و مرغوب
دراپ شیپینگ
«دراپ شیپینگ» یک روش خردهفروشی است که در آن کالا مستقیماً از انبار تامینکننده و نه انبار خردهفروش برای خریدار ارسال میشود.
در این روش نیاز به سرمایه نیست و علاوه بر این، ریسک شما را به حداقل میرساند چون تا زمان به فروش رفتن محصول نیاز به خرید آن ندارید. شما محصولات را با قیمت عمدهفروشی میخرید و قیمتهای خردهفروشی خودتان را اعمال میکنید. ( اطلاعات بیشتر درباره مدل فروش دراپ شیپینگ : اینجا )
سلام
تب های معایب . مزایای هر روش کار نمی کنه؟
سلام
بله یکی از تبها مشکل داشت که به لطف تذکر شما مشکل رفع شد
سپاس از شما دوست عزیز
سلام
متاسفانه هنوز کیچ کدام برای من کار نمی کنن
لطفا مرورگرتون رو عو
لطفا مرورگرتون رو عوض کنید
خلاصه و و مفید .ممنون
خواهش می کنم.
خوشحالم که از این مطلب راضی بودید
با سلام من میخوام فروشگاه راه بندازم محصولات چطور تهیه میکنم ؟
سلام به شما
این مطلب در مورد روشهای تامین محصولات هست! یک بار دیگه متن رو با دقت بخونید تا جوابتون رو پیدا کنید
سلام براي راه اندازي يه فروشگاه اينترنتي چه نيروهاي متخصص انساني لازم هست كه براي شروع وجودشون لازم و حتمي باشه مثل گرافيست و مديريت محتوا
سلام به شما
در درجه اول نیروی فنی(ّبرنامه نویس)، سپس نیروی دیجیتال مارکتینگ(برای شروع این نیرو می تونه کلیه موارد محتوا، شبکه های اجتماعی و … رو انجام بده)، اپراتور ورود اطلاعات محصولات به سایت(ّرای شروع می تونه پشتیبانی مشتریان رو هم انجام بده) و بر حسب نوع کالاهای شما و مدل فروش شما نیرویی برای بخش تامین و ارسال کالا هم باید باشه.
البته این توضیحات برای یه فروشگاه کوچیک بیان شده و بر حسب نوع کالا و مدل فروش و ابعاد سرمایه گذاری شما قطعا این موارد تغییر می کنه
سلام
من یک سایت دارم که می توانم به عنوان فروشگاه از آن استفاده کنم. چطور می توانم به تامین کنندگان دسترسی پیدا کنم و از طرفی آن ها را متقاعد به همکاری با من کنم.