شرکت Netflix ( نت فیلیکیس ) در نمایشگاه CES 2016 اعلام کرد که سرویس این شرکت در ۱۳۰ کشور دیگر از جمله ایران هم در دسترس کاربران قرار میگیرد و علاقهمندان میتوانند به تماشای فیلمها و سریالهای مختلف به صورت آنلاین بنشینند.این خبر که برای اولین بار توسط دیجی کالا مگ منتشر شد ( اینجا ) برای کاربران ایرانی خبر مسرت بخشی می باشد.استفاده از خدمات آنلاین بین المللی و رفع محدودیتها به طور قطع برای کاربران مناسب می باشد.
در مقاله ای تحت عنوان “ تاثیر رفع تحریم ها بر کسب و کارهای اینترنتی ایرانی ” اثرات احتمالی رفع تحریم ها را پیش بینی کردم.یکی از این موارد،حضور کسب و کارهای اینترنتی بین المللی در ایران و ارائه خدماتشان برای کاربران اینترنت ایرانی بود.این امر به معنی رقابت کسب و کارهای اینترنتی ایرانی با رقیبان قدر بین المللی می باشد ( نت فیلیکس و فیلیمو عملکرد یکسانی دارند )
با رفع تحریم تبلیغات کلیکی گوگل برای کاربران ایرانی، امکان خرید از آمازون و امکان استفاده از نت فیلیکیس برای کاربران اینترنت ایرانی، این نکته به کسب و کارهای اینترنتی داخلی گوشزد می شود که در آینده ای نه چندان دور،فضای رقابت آنلاین متحول شده و استارتاپهای ایرانی باید با سرمایه های مادی و دانشی استارتاپها و شرکتهای بین المللی رقابت کنند.گرچه برنده نهایی این رقابت، کاربران اینترنت خواهند بود اما باید جهشی قابل توجه در کیفیت خدمات استارتاپهای ایرانی و رشد مستمر دانش و تخصص اعضای مدیریتی آنها را شاهد بود…
بدون شک،استارتاپ فیلمیو از مدتها پیش این خبر را پیش بینی کرده و برای آن برنامه ریزی نیز نموده است؛نمونه این برنامه ریزی را می توان استارت سریالهای خارجی ( مانند Breaking Bad ) در فیلیمو را مثال زد.فیلمیو در زمان مناسبی آغاز به کار کرده و اکنون برای بسیاری از کاربران اینترنت ایرانی شناخته شده است. گرچه هنوز آرشیو فیلمهایش زبانزد نشده اما به دلیل رایگان بودن یا هزینه بسیار پایین استفاده آن مخصوصاً در مقایسه با 8،5 دلار پرداخت ماهیانه برای نت فیلیکس و محدودیتهای بانکی و … مورد استقبال قرار می گیرد. محمد شکوری، بنیانگذار آپارات در این باره در وبلاگ خود چنین نوشته است:
” هرکس میخواست و میتوانست از صدا و سیما گرفته تا وزارت ارشاد در حد توان و قابلیتهای قانونی، ما را تحت فشار گذاشته و میگذارند.. پس از یکسالونیم کار شبانه روزی برروی سایت نمایش فیلم فیلیمو، ناگهان گروهی به میدان میآیند و میخواهند در زمین مواتی که ما با خون دل آباد کردهایم، سهیم شده و محدود کنند… چهار ماه پیش که وزارت ارشاد و صدا و سیما دردسرهای جدیدی برایمان راه انداختند، به ایشان دردمندانه گفتم شرکت نمایش فیلم چند ملیتی نتفیلکس در حال خرید محتوای دوبله فارسی در ایران است و بزودی شروع به سرویس دهی میکند، گفتند فیلتر میشود، خندیدم که فیلترینگ دیگر مانع بتونی نیست.. ، گفتم بگذارید سایت فیلیمو با دست بازتر در محتوی و سرعت بیشتری و حداقل با محدویتهای شبیه نتفیلیکس فعالیت کند، نه آنکه ما را صد بار بیشتر محدود و رقیق کنید و در چم و خم مقررات کشور پیچ و تاب دهید، هر چه گفتم، نشنیدند و شد آنچه شدنش نمایان بود و خواهد شد آنچه نمایان است.. “
همانطور که قبلا بیان کردم،بازار 75 میلیون نفری ایران برای کسب و کارهای اینترنتی بین المللی نیز مورد توجه بوده و قطعاً نت فیلیکیس برای پشتیبانی زبان فارسی برنامه هایی در سر خواهد داشت…
باتشکر از سایت خوبتون. واقعا عالیعچه که به این سرعت مطلب منتشر می کنید.
به نظر من فیلیمو تا وقتی که امکانات پرداخت آنلاین بین المللی توی ایران فراگیر نشدن برگ برنده مهمی در دست داره و این دوران رو فرصت داره که جای پای خودشو محکم کنه!
ممنون از ابراز لطف شما پیام جان.
نباید فراموش کنیم که کسب و کارهای اینترنتی خارجی نمی تونن به راحتی بر رقیبان داخلی خودشون غلبه کنن.فیلمیو هنوز رتبه اول هست اما قطعا نت فیلیکس برای رقابت با فیلمیو و جذب کاربرای فارسی زبان برنامه داره…
ما هم مهندس جان که مثل شما مشاور و کارشناس دها استارتاپ اینترنتی نیستیم
هر موقع نمی دونیم چکار کنیم و چی بنیوسم میریم نت استارت را می خونیم
D:
محسن جان نت استارت یکی از سایتهای خوب این حوزه هست که توسط آقای لطفی عزیز مدیریت میشه و من هم مطالبش رو دنبال می کنم.البته نت استارت به قول جناب لطفی بیشتر جنبه خبری داره تا آموزشی و تحلیلی اما اخیرا مقالات آموزشی و تحلیلی خوبی در این سایت منتشر شده.
این نکته رو هم اضافه کنم که در نوشتن این مطلب، از خبر مشابه در نت استارت هم در دو مورد استفاده کردم…
موفق باشید
یه خبر را برداشتید بیست نفر از روهمدیگه رونویسی کردید که چی خوب اگه نمیتونید یه چیز درست و حسابی
بنویسید مگه مجبورید
واقعا که یه مشت بیکار علاف هستید میرید ام بی ای میخونید و میشد یه بیکار علاف پر ادعا
جناب قربانزاده عزیز، هیچ اجباری به مطالعه این مطلب نبود! بیش از صد مطلب در آراتیس منتشر شده که همه اختصاصی و مورد توجه هستن.این مطلب سوژه مشابه چند رسانه دیگه هم بوده که در هر یک از ادبیات و ایده متفاوتی استفاده کردن.این رو هم در نظر بگیرید که اخبار مهم باید بازتاب خبری داشته باشن تا به گوش همه برسه و تحلیلهای مختلف اون منتشر بشه.
ضمنا بد نیست اگر بک مطلبی ک رایگان در اختیار شما قرار می گیره اما مورد پسندتان نیست به نویسنده اهانتی صورت نگیره.چون این ادبیات و نتیجه گیری ها در شان شما و کاربران فهیم آراتیس نیست.
پیروز باشید.