اکثر افرادی که تجربه کافی در زمینه کسب و کارهای اینترنتی را نداشته و قصد راه اندازی یک تجارت آنلاین را دارند در تلاشند تا به تنهایی یک سایت تجاری را راه اندازی و اداره نمایند.این امر بنا به یک یا چند مورد از دلایل زیر رخ می دهد :
- فرد مناسبی برای همکاری مشترک در این زمینه را نمی شناسند.
- فکر می کنند ایده خیلی مناسبی پیدا کرده و در صورت اشتراک ایده با شخص دیگر، ایده به سرقت می رود.
- ترجیح می دهند درآمد کسب و کار اینترنتی شان فقط در جیب خودشان برود!
- هنوز برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی مصمم نبوده و یا نسبت به صحت و بازدهی آن اعتماد و اطمینانی ندارند.
- نیازی به تیم سازی نمی بینند و فکر می کنند به تنهایی می توانند این کسب و کار را راه اندازی و مدیریت نمایند.
- فکر می کنند برای مدیریت چند نفره یک کسب و کار اینترنتی، باید یک محل مشترک ( دفتر و شرکت ) دایر نمود.
- ترس از اینکه افراد باتجربه در تیم به نحوی از وقت و سرمایه آنها سو استفاده کند.
زمانی که شما یک حرفه ای را شروع می کنید باید نسبت به آن دانش و تجربه داشته باشید.اگر چنین نباشد سعی می کنید ضمن مطالعه، با افراد صاحب نظر و باتجربه نیز مشورت کرده و از کمک آنها استفاده نمایید.اما متاسفانه در کسب و کارهای اینترنتی این امر نادیده گرفته شده و بسیاری از افراد صرف اینکه یک کاربر اینترنت هستند تصور می کنند با دنیای کسب و کارهای اینترنتی آشنایی داشته و می توانند یک کسب و کار آنلاین را ایجاد و مدیریت نمایند.
در این مطلب قصد دارم افرادی با چنین تصوراتی را توجیه نمایم که برای آنها بیش از هر کس دیگری توجه به تیم سازی و استفاده از افراد باتجربه در تیم لازم بوده چرا که یکی از شروط اصلی موفقیت آنها در کسب و کارهای اینترنتی تیم سازی می باشد.
راه اندازی و اداره یک کسب و کار اینترنتی به صورت تیم و گروهی توصیه می شود زیرا :
- شما نیاز نیست در تمام زمینه های کسب و کارهای اینترنتی متخصص و با تجربه باشید؛ بلکه می توانید تیمی متشکل از تخصص ها و تجربه های مختلف اما مکمل داشته باشید.
- افرادی که با محدودیت زمان و سرمایه مواجه هستند باید از وقت و سرمایه گروهی استفاده نمایند.اگر نمی توانید روزانه 8 ساعت برای کسب و کار اینترنتی خودتان زمان بگذارید تیمی 4 نفره تشکیل دهید که هر کدام روزانه 2 ساعت برای مدیریت و توسعه کسب و کارتان وقت صرف نماید.
- شما چه تازه کار باشید و چه نباشید ایده شما با فکر و نگاه جمعی بارورتر شده و پخته تر شدن ایده ساده تر و بهتر انجام خواهد شد.شما هر چقدر هم که تیزبین و دقیق و باتجربه باشید همچون سایر افراد حیطه بینش و تفکر محدودی دارید و گاه به افرادی نیاز خواهید داشت که از بیرون به درون ایده نگاه کرده و آن را مورد نقد و بررسی قرار دهد.
- بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی موفق در ایران و جهان به صورت گروهی ( حداقل 2 نفر ) تشکیل شدند.پس بد نیست ما هم از این روش تست شده استفاده کرده و به توصیه بزرگان تجارت الکترونیک برای تیم سازی اعتماد نماییم.
- اگر به شریک و هم تیمی خود اعتماد دارید که چه عالی ! ( مثلاً شریک شما عضوی از خانواده و یا دوستان بسیار نزدیک شما می باشد ) در غیر اینصورت با نگارش متن تفاهم نامه ای در مورد سهم هر کس، نقش هر کس در مدیریت پروژه و سایر موارد می تواند به راحتی تمام شبهات و نگرانی های حاصل از همکاری مشترک را رفع نمایید.
- اساس کسب و کارهای اینترنتی به صورت کار در منزل می باشد.گرچه با وسعت کار به تهیه دفتر و شرکت نیاز خواهد شد اما در حال حاضر بسیاری از بیزینسهای اینترنتی ایران و جهان به صورت کار در منزل و دورکاری انجام می شود.
- اگر راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی را برای اولین بار تجربه می کنید حضور یک هم تیمی و شریک می تواند فشار و ابهام ناشی از کار را از روی دوش شما برداشته و آن را تقلیل دهد.این فشار و ابهام از دلایل اصلی شکست وبسایتهای تجاری تک نفره می باشد.
- ایده شما هر چقدر هم که عالی باشد تا زمانی که اجرا نشود ارزشی ندارد؛ لذا ایده خود را در سینه خود حبس نکنید و سعی کنید آن را مورد تجزیه و تحلیل از سوی دیگران قرار دهید.اگر تجربه ای در تیم سازی ندارید یا به فرد مورد نظر خود اعتماد زیادی ندارید می توانید کلیت ایده را به وی گفته و نظر وی را جلب نموده و سپس تفاهم نامه همکاری را امضا نمایید ( البته همیشه توصیه می شود فردی را به عنوان شریک و همکار انتخاب نمایید که نسبت به یکدیگر اعتماد و شناخت داشته باشید تا همکاری مشترک شما گرفتار نگرانی ها و سوءظنهای مخرب نشود )
- روز به روز گرایش عمومی به کسب درآمد از اینترنت در ایران بیشتر می شود.شما اگر امروز به اطرافیان خود نگویید که تصمیم گرفتید یک کسب و کار اینترنتی راه اندازی کنید به زودی یکی از اطرافیان شما به شما چنین خواهد گفت.گرچه هنوز طیف وسیعی از جامعه تفکر سنتی به شغل داشته و اعتمادی به کسب و کارهای اینترنتی ندارند اما با وجود سایتهای بسیار درآمدزایی مانند آپارات، کلوب، نت برگ، دیجی کالا و … می توانیم به این تجارت موفق و پردرآمد اعتماد نماییم.
اکر هنوز برای تیم سازی دچار شک و تردید هستید یا موانع دیگری برای تیم سازی شما وجود دارد در قسمت نظرات اعلام کنید تا به پرسش شما پاسخ دهم…
خب از کجا پیدا کنیم؟
من سال هاست اجبارا هر پروژه ای که شروع میکنم رو تک نفره جلو میبرم!
برنامه نویسی رو باید خدم انجام بدم! طراحی رو خدم انجام بدم! نقاشی رو خدم انجام بدم! سرور رو خدم کنفیگ و مدیریت کنم و هر لحظه اماده باشم که یه اتفاقی برای سرور بیافته یا مجبور بشم جاشو عوض کنم! حالا اگه یه سرویس یا خدماتی هم تو سایت یا اپ دارم به کاربر اراءه میدم؛ جواب کاربر ها رو هم بدم؛ پشتیبانی و….
که تازه آخر ماه ممکنه کم هم بیارم!
حالا من که درآمد سایت یا اپ خدم رو هم راضی نمیکنه چطوری میتونم یه نفر دیگه رو هم راضی کنم بیاد یه سره کار رو بگیره!؟
در ضمن شهرستان پرتی هم هستم که اگه برم تک تک خیابون های شهر هم آگهی کنم؛ مطمنم یه نفر پیدا نمیشه که بیاد تو جلوبردن یه سایت یا اپ به من کمک بده!
تهران باز خیلی بهتر میشه تیم جمع کرد…
دقیقا یکی از جدی ترین مشکلات استارتاپها همین تامین نیروی انسانی کارآمد هست.حضور در جلسات همفکر،استارتاپ ویکندها و موارد مشابه یکی از بهترین راههای تیم سازیه.اما برای شما که در شهرستانهای کوچک هستید می تونید تیم خودتون رو به صورت دورکاری و آنلاین جذب کنید.الان سایتهایی رو می شناسم که اعضای تیمشون تا حالا همدیگه رو هم ندیدن و از استانهای مختلف هستن اما به صورت آنلاین با هم همکاری می کنن.
اینکه درامد سایت یا اپ شما کمه دلیلش ممکنه این باشه که پتانسیل درآمدزایی سایت شما در همین حد هست.یا انکه به خوبی از تمام پتانسیلهای اون استفاده نمی شه.در صورتی که مدیریت تیمی می تونه باعث هم افزایی تلاش بشه.
چطور میشه زودتر از زمان و مکان برگزاری استارت اپ ویکندها باخبر شد؟
البته نمیدونم منظور شما از اینکه گفتید خیلی ها رو میشناسید که از دور با هم کار میکنند؛ همکاری دائمی هست؟ ینی افرادی که همیشه با هم هستن. یا منظورتون پیدا کردن افرادی از طریق سایت هایی مثل پونیشا بود. اگه منظورتون پونیشا و این که یه بخش کار رو بدیم یه نفر انجام بده به این شکل؛ که این به درد نمیخوره. طرف فقط میخواد پروژه رو به اخر برسونه و بقیه پولش رو بگیره و بعدشم دیگه جوابت رو نمیده. واقعا سایت یا مکانی نیست که بریم اونجا یه پای ثابت پیدا کنیم.
سایتهای متعددی هستن که در این مورد اطلاع رسانی می کنن.
ثبت نامها هم معمولا در سایت ایوند انجام میشه.
از طرق مختلف افرادی رو پیدا کردن.ممکنه آگهی بوده یا سایتهایی مثل پونیشا و انجمنهای گفت وگو. منظور انجام به صورت پروژه ای نیست، یعنی به صورت تیمی.برنامه نویس شما می تونه در یه استان دیگه کارش رو انجام بده، شما در استان خودتون پیگیر مذاکرات و … باشید،گرافیست در یه شهر دیگه و …
حتما نباید همه در یک محل حضور داشته باشن